Home » Wat mag er mee in handbagage en wat niet?

Wat mag er mee in handbagage en wat niet?

rolkoffer inpakken wat mag mee

Op vakantie en ik neem niet mee? Ja, wat mag er in handbagage en wat niet? In theorie is alles acceptabel, tenzij het op de lijst van gevaarlijke – en dus verboden – dingen staat. Als het scherpe gedeelte niet langer is dan 6 cm, mag je ook een schaartje, een nagelvijl of een pincet meenemen.

Naast scherpe voorwerpen, mogen onder bepaald voorwaarden ook vloeistoffen in de handbagage worden vervoerd. Vloeistoffen in verpakkingen van meer dan 100 ml zijn alleen toegestaan als de handbagage scan en de beveiliger deze goedkeuren bij de veiligheidscontrole. Neem contact met ons op als je vragen hebt over het wel of niet meenemen van een bepaald item in je handbagage. Volg trouwens altijd de bevelen van de beveiligingsbeambte op. Zij mogen er ook voor kiezen om bepaalde items uit jouw handbagage te halen en deze weg te gooien.

Douane bij terugkomst

De douane heeft zijn eigen beperkingen naast de handbagage beperkingen van de beveiliging. Als je naar het buitenland reist of terugkeert naar Nederland, mag je niet zomaar alles meenemen. Dranken, sigaretten, medicijnen, vlees en grote hoeveelheden geld zijn bijvoorbeeld onderworpen aan de douanevoorschriften.

Rolkoffertje.nl - © 2024