Home » Koffer of backpack: dit zijn de voor- en nadelen

Koffer of backpack: dit zijn de voor- en nadelen

Transavia vlucht

Op vakantie gaan is natuurlijk iets waar we allemaal wel naar uitkijken en vaak begint de pret al ver voor de vakantie. Eerst kan je gaan aftellen totdat het bijna zover is en daarna kan je de spullen in gaan pakken voor de vakantie. Ook dit moet natuurlijk iets zijn wat leuk is zodat je met plezier op vakantie gaat. Maar wat moet je nou eigenlijk meenemen een koffer of een backpack? En waar hangt het vanaf wat je meeneemt? Wij zetten graag de voor- en nadelen van een koffer en een backpack voor je op een rijtje. 

Wat is een backpack?

Wat is een backpack nou eigenlijk en wat kan je ermee? Een backpack is eigenlijk niets anders dan een grote tas voor het reizen. Als je een lange reis ergens naar toe gaat maken, maar je wilt graag wisselen van plekken, is een koffer niet altijd even makkelijk om mee te slepen. Een backpack kan hier de oplossing bieden en vaak kies je dan voor een backpack van 40 liter. Wanneer je graag wilt gaan wandelen of bergbeklimmen en je bagage moet mee kies je natuurlijk niet voor een koffer. Hier kan je dan het beste kiezen voor een backpack van 30 liter. Deze neem je makkelijk mee op de rug en kan je rustig meewandelen. 

De voor- en nadelen van een backpack

Wanneer je op vakantie gaat is het natuurlijk eerst van belang om te gaan kijken of jij wel een backpack nodig hebt. Wanneer je gaat rondtrekken kan dit erg makkelijk zijn. Hieronder de voor- en nadelen van een backpack.

Voordelen
Het eerste voordeel van een backpack is dat je er behoorlijk veel in mee kan nemen. Als jij je backpack goed inpakt verbaas jij je erover hoeveel spullen je mee kan nemen.

Het tweede voordeel is dat je erg wendbaar bent en dus eigenlijk overal naar toe kan gaan met je bagage. Met een koffer is dit bijvoorbeeld een stuk lastiger. Je kan makkelijk wandelen, trappen op en ga zo maar door. 

Het derde voordeel is dat een backpack niet veel ruimte in beslag neemt. Wanneer je tijdens je reis in een hostel gaat slapen is er vaak weinig ruimte en een backpack is daar dus makkelijk op te bergen. 

Het laatste voordeel is dat je een backpack op je rug draagt en je altijd je handen vrij hebt ook wanneer je door het zand moet of de natuurlijk is het makkelijk om je backpack te vervoeren. 

Nadelen
Er zitten natuurlijk ook nadelen aan een backpack en ook deze benoemen wij graag zodat je hier ook van op de hoogte bent.

Het eerste nadeel van een backpack is dat je de kleding allemaal op elkaar moet stapelen en het dus al gauw door elkaar ligt en niet netjes. 

Het tweede nadeel wanneer je kiest voor een backpack kan je nauwelijks breekbare spullen meenemen omdat je backpack wel gevoelig is voor stoten. 

Een backpack moet natuurlijk op je rug gedragen worden en dat kan je eigenlijk zien als een voordeel maar ook als een nadeel. Bij warm weer is het erg zweterig op je rug en kan het natuurlijk erg zwaar zijn. En uiteraard wanneer je al last hebt van je rug, kan het vervelend zijn. 

Onze backpacks

[products_pinterest_style products=”8″ cat=”backpacks” columns=”4″]

De voor- en nadelen van een koffer

Ook een koffer heeft zo zijn voor- en nadelen. Wij vertellen je dan ook graag de voor- en nadelen van een koffer. 

Voordelen
Het eerste voordeel van een koffer is dat je er ook erg veel in mee kan nemen en eigenlijk nog wel meer dan in een backpack. In een backpack kan al veel meegenomen worden maar die wil je vaak niet te zwaar maken. Bij een koffer is dit we gewoon mogelijk want deze kan je gemakkelijk rollen. 

Een ander voordeel van een koffer is dat de spullen in de koffer allemaal netjes blijven. Je kan ze gemakkelijk opvouwen en niet alles hoeft gestapeld te worden. Dit zorgt ervoor dat je kleding netjes blijft.

Wanneer je breekbare spullen meeneemt weet je in ieder geval bijna zeker dat dit gewoon heel blijft. 

Nadeel

Een nadeel van een koffer is dat je niet zo wendbaar bent. Je koffer is altijd vrij groot en lastig mee te nemen en op te bergen. Ook is het moeilijk om je koffer te tillen wanneer deze zwaar is. 

Onze koffers

[products_pinterest_style products=”8″ cat=”grote-reiskoffers” columns=”4″]

Rolkoffertje.nl - © 2024