Home ยป Waarom wordt mijn handbagage ook in het ruim vervoerd en niet in de in de cabine?

Waarom wordt mijn handbagage ook in het ruim vervoerd en niet in de in de cabine?

ryanair cabine vliegtuig

Als handbagage mag en kan je verschillende soorten bagage meenemen zoals een koffer of een reistas of een rugzak. De algemene regel is dat jouw bagage kleiner moet zijn dan 56 x 45 x 25 cm. Toch is er de mogelijkheid dat zelfs wanneer jouw bagage voldoet aan deze voorwaarde, jouw handbagage niet met jou mee kan in de cabine. Maar waarom is dat?

Niet genoeg plek in de cabine

De meest voorkomende reden waarom jouw handbagage niet mee mag in de cabine is een gebrek aan ruimte. De ruimte boven de stoelen in het vliegtuig waar de bagage wordt gestald is er simpelweg niet groot genoeg om rolkoffertjes, trolleys & backpacks van alle reizigers te herbergen. Om deze reden komt het vaak voor dat je met name rolkoffertjes bij de gate alsnog moet afgeven waarna deze in de ruimbagage geplaatst worden. Wil je beslist niet dat je handbagage in het luchtruim terecht komt, gebruik dan deze tips:

  • Sommige luchtvaartmaatschappijen bieden de optie om met ‘priority’ te reizen. Dit biedt voordelen qua instappen en je hebt vaak keuze uit de beste plaatsen in het vliegtuig. In de meeste gevallen wordt de handbagage van priority reizigers dan ook altijd netjes in de cabine meegenomen.
  • Wil je liever niet heel veel extra betalen? Een andere tip met een groot slagingspercentage is om stoelen zover mogelijk voorin het vliegtuig te reserveren. Vaak worden reizigers die achteraan zitten eerder gevraagd om hun handbagage in te leveren omdat er dan is geconstateerd dat er niet genoeg ruimte in de cabine is.

Het gevolg van te grote of te zware bagage

Een andere optie waarom je handbagage in het luchtruim moet worden geplaatst, is dat de handbagage die je mee brengt, groter is dan de toegestane maten van de luchtvaartmaatschappij. Alle handbagage wordt voor het boarden van het vliegtuig grondig gecheckt op gewicht en grootte. Wanneer jouw handbagage niet voldoet aan de eisen van jouw vliegtuigmaatschappij wordt jouw bagage vervoerd in het ruim en niet in de cabine. Hiervoor moet je bij sommige maatschappijen betalen en dit kan wel oplopen tot een bedrag van 40 euro en soms zelfs hoger dan dat. Dit bedrag betaal je meteen bij de gate. Wil je er zeker van zijn dat jouw koffer wel mee mag in de bagagebakken in de cabine? Neem dan handbagage mee die kleiner een stuk kleiner is dan de afmetingen of vraag het na bij de vliegtuigmaatschappij.

Rolkoffertje.nl - © 2024